Canberra

Tillslut gav vi oss ivag...
Det tog ett par dagar att lamna Melbourne, forst skulle jag ju till Casinot. Det var toppen, jag spelade black jack och vann (Jag ar ju anda slakt med min kare bror Andreas) satsade dock inte mycket, men det rackte till en drink at mig och en ol at pojkvannen iallafall. De njot vi av ute pa balkongen med utsikt over Melbourne och precis bredvid gigantiska facklor som flammade upp med jamna mellanrum, det var sa vackert. Dagen darpa blev var van Lisas van utsatt for ett inbrott, sa den dagen hjalpte vi henne med kontakter med polisen osv. Natten sov jag Lisa och Ronaldo i vanen, supermysigt. Men vi hade annu inte sagt hejda till de narmsta Melbourne vannerna sa en till kvall behovdes. Den natten sov vi over hos amrikanska Cara. Nasta morgon var det dags for avfard men forst sa akte vi till var supermysiga arbetskamrat och van Kate. Hon lagar varje morgon pannkakor pa hennes hostel for fri hyra sa hon gjorde supergoda pannkakor till frukost och medtagbar lunch at oss. Tillslut var vi da redo att lamna Melbourne.

Farden
Forst tog vi taget till Seymore, dar at vi lunch pa en fish&chips far reda pa att det ar vart lyckonummer och sen....
Fortsattning
....vi traskar ut pa vagen som leder till motorvagen, efter en km traskande stannar en trevlig tjej och vi far skjuts en km till vagen, min forsta liftning! Dar traskar vi upp far ga en bit for att na ett battre stalle att lifta pa, da ser vi en bil som har stannat langre upp. Det ar tva unga tjejer som mer an garna ger oss lift en bit pa vagen iallafall, de skulle inte sa mycket langre men varje km ar bra att ha. Sen sa far vi stalla oss ute langs vagen igen. Star dar en stund tills en kille som jobbar med motorvagsarbete bestammer sig for att vara schysst och sluta upp. Han ar trevlig men lite konstig, jatte blyg liksom, men han skjutsar oss i nagon timme innan han skall svanga av. Efter lite viftande kommer dagens lyckograbb akandes forbi. Det ar en kille som har jobbat for armen i 10 ar, han har varit till bla Irak och ska i augusti dra till Afganistan. Han kor oss i flera timmar anda till avtagsvagen mot Canberra och berattar jatte mycket spannande om att vara militar. Det var en toppen resa. Natten spenderar vi ute pa en grasmatta vid en servicestation. Ronaldo ar jatte snall och ser till att jag ar varm hela tiden, for det var kallt men jag slapp lida. Morgonen kikar vi pa den fantastiskt vackra soluppgangen, ater frukost och ger oss sedan av for att tva timmar senare na canberra.

Canberra ar riktigt konstig, vi tog en underbar cykeltur igar och kikade runt. Det ar liksom lite for prydligt overallt och allt handlar dessutom om historia aven om Canberra knappt har nagon egen. Det ar som en tv spelsvarld men jag ar valdigt glad att jag akte hit och sag detta.

Nu lar jag dra vidare mot Sydney. Ses och hors!

Kommentarer
Postat av: lisa

Ha en bra dag! :)

Postat av: Pappa Mamma

Hej Anja!
och sen......vad hände? Nu väntar vi med spänning på vad som hände sedan, fast vi vet ju att ni kom till Camberra.
Mormor o morfar hälsar, kom precis därifrån, har cyklat fram o tillbaka, 19,1 km, skönt men motvind på hemvägen, du vet hur det känns eller hur? Men det var ju motionen jag var ute efter. Pappa är på C-stämma under dagen. Mattias skriver Högskoleprovet, Andreas har varit förbi en sväng, vet ej vad han pysslar med.
Hppas du skriver snart igen så vi får veta vad som hände.
Kram Mamma

2008-04-05 @ 12:06:29
Postat av: Ida

Vad spännande :D och ronaldo är en hejare på svenska (eller hjälpte du honom mkt? :P ) lycka till med resandet! kraamar

2008-04-06 @ 10:43:25
URL: http://ida7.blogg.se
Postat av: Moster

Hejsan igen !
Verkar vara spännande äventyr ni är ute på, "lifta" ta det försiktigt.
Jag har precis inrättat en webbkamera och varit hos Alma och kollat när hon åt sin kvällsgröt döhäftigt måste jag säga. Hittar du en kamera någonstans så kan vi väl ses och jag får se dej och din pojkvän live. Du vet moster måste godkänna den gode Ronaldo. Ha det så bra i den konstgjorda staden.
Varm Kram Moster

2008-04-06 @ 19:55:40
Postat av: Carin

Hej!
Kul att läsa din dagbok.
Vilka upplevelser ni får vara med om, minnen för livet. Var rädda om er bara/ många kramar från oss i Leksand/ Carin o Roffe

2008-04-06 @ 20:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback