Inflyttningsfester


Bilder


image77
Johanna, Laura (fran Mates Place men bor ej i huset), finska Lotta och finska Iinaimage78
Irlandske Dani och Hollandeske Rory
image79
Var mini inflyttningsfest forsta kvallen, Johanna, engleske Max, irlandske Brian, Jag och Roniimage80
Svenske Max (bor ej i huset men ar med varenda kvall), Tyske Marko och Brian
image81
Kajsa och Lotta
image82
Simply the Best! Vi sjunger lite pa inflyttningsfesten
image83
Jag och Roni sliter med var inflyttningspresent fran vara svenska vanner, ett Vem Dar spel!!! Ibland ar livet allt bra


Sadar nu har jag fatt upp lite bilder pa vart jag bor och med vilka i alla fall, de enda som saknas ar Jonas och Callum for de hade inte kommit nar vi hade inflyttningsfester. Just nu planerar jag lite for livet, borjar traningen som Milkman imorgon, laddad som tusan. 

Tanker mig att jag ska forsoka boka lite flygbiljetter redan nu kanske for resten av min resa sa jag kommer lite billigare undan. Aker nog till Nya Zeeland i slutet av April, till Thailand i borjan av september och sen runt lite i Asien innan jag flyger hem igen i slutet av oktober. Tror jag ska lagga upp resan sa men ska fundera lite mer idag och sen kanske boka i veckan! Har ni nagra tips???

Nytt Jobb

Har kommer en rejäl skrall!!!!

Ar ni redo???

Ar ni riktigt sakra, for det har kommer fa er att oroa er. Men jag tror att jag mar bra. Jag ar dock chockad ocksa!

Har kommer det...
...Jag ska bli dorrknackare!!!!!!!!!!!! Nu har jag fallit in i Milkman familjen. Pa tisdag har jag traning och pa onsdag borjar jag som Milkman. Anledningen ar den att jag vill tjana bra pengar, vilket jag inte gjorde pa cafeet. Jag vill umgas med andra manniskor vilket jag inte kunde med mina vanner. De flesta ar Milkmans och lamnar huset 5 i 12, jag slutar 12, de kommer hem mellan 22 och 23, jag borde sova da. Inte sarskilt socialt.

Jag har fatt berom for mina saljar egenskaper. Jag har i for sig ocksa, nastan gratit varenda gang jag skulle salja bingolotter som liten. Men va fan. Bra tanker jag bli!!!

Fullt hus

Hmm idag kommer vi ha fullt hus!

Jonas kommer sa i mitt rum kommer jag, Roni, Callum och Jonas bo till att borja med. Dessutom sa kommer Nathan och Will ner sa Nathan kommer nog att dela sang med mig och Roni och Will kommer antingen att sova pa golvet i vart rum el nere pa soffan. Kajsas van fran Sverige kommer ikvall sa de blir tre i Kajsas och Brians rum, vi har fortfarande Laura nere pa soffan samt att en van till Rory bor ute i var till huset tillhorande lagenhet och just ja vi har Lisa och Jakob i en bil ute pa garden ocksa! Men vi far ha det mysigt, alla hostel ar ju uppbokade denna vecka under Australia Open sa vad gor man inte for vanner! Men ska nog ta och foresla fargkoder nar vi borjar bli nagra farre i huset=)

Vet inte vart jag gjort av min kamera sladd och datorn har har inte minneskortslasare sa vi far se nar ni far se bilder. Nan dag blir det val, kan ju kanske hitta sladden el investera i en kortlasare kanske.

Har det jatte bra i alla fall. Jobbar 7 dagar i veckan tror jag i 4-5 timmar per dag. Denna vecka har jag morgon skiften sa varje dag borjar vid kl 07.30--> Mums! Men jag ska ta och leta ett till jobb maste jobba mer an sa men som sagt ska lara kanna Melbourne lite forst och det som ar bra med detta jobb ar att det inte tar lang tid innan man ar dar varje morgon istallet for att behova ta sparvagnen som ar superseg och tar langtid vart man an ska.

Min adress ar
275 Hawthorne Rd
Caulfield, Victoria, 3162

Na du nu ska jag nog ta och gora nat annat an att uggla framfor den har datorn!
Ha det bra!!!///Anja



Caulfield

Nu har jag ett hem!
Nu har jag ett jobb!
Nu ar jag bra nojd!


Tisdagmorgon kom jag och Ronaldo ner till Melbourne, vi kunde inte komma in i huset forrens eftermiddagen sa den dagen spenderade vi med vara supertunga ryggsackar som riktiga backpackers. Vi var i St Kilda och traskade mellan McDonalds, parker och stranden hela dagen tills vi pa eftermiddagen satte oss ner och at souvlaki pa cafe innan vi vid 4tiden kunde aka HEM! Det var en riktigt mysig dag

Huset vi kom till var en enda stor rora men super iallafall. Ett par av dem som tidigare bodde dar hade annu inte flyttat ut sa forsta natten fick Brian och Kajsa sova i vart rum dar det fanns lediga sangar eftersom Callum och Jonas inte hade kommit an. Vi firade pa kvallen med chips och Passion Pop innan vi gick och la oss for att vara redo for den stora staddagen. Onsdagen spenderades med att stada ut hela huset. De som bodde dar innan oss hade i stort sett inte brytt sig overhuvud taget. I koket kunde man tex se hur saker hade runnit langs skapluckorna och frysen var nastan totalt igenfrostad, i rummen fanns det massor med saker som de helt enkelt inte hade orkat ta med sig och toaletten var fruktansvard. Men vi tog tag i saken och nu har vi ett stort, fint kok med ugn och micro. Vi har i forsig bara en kyl for 12 personer men vi far samsas sa gott det gar. Vardagsrummet ar jatte harligt, stort med tv och dvd samt en gigantisk soffa. Vi har tyvarr bara ett badrum men det har hittills funkat bra, man far knacka pa och se om man kan vara flera samtidigt. Vi ar 8 personer som far dela pa overvaningen. Max och Johanna har ett jatte mysigt sovrum med dubbelsang for bara de tva. Brian och Kajsa delar pa ett rum och sen kommer jag, Ronaldo, Callum och Jonas dela pa ett rum. Pa nedervaningen sa delar de finska tjejerna Iina och Lotta pa ett rum och en tjej som heter Laura ska sova pa soffan nu ett tag framover. Dessutom sa bor Rory, Danny och Marko i ett hus vi har ute pa garden.

Det tar 30min med sparvagnen in till stan och 15min in till St Kilda. Sa vi bor i ett bostadsomrade i utkanten av centrala Melbourne men vi har latt att ta oss overallt. Sparvagnen gar i stortsett fram till dorren och den rullar hela tiden sa jag ar nojd med laget.

Torsdagen var min plan att skaffa jobb. Jag, Roni och Brian akte in till Melbourne och traskade omkring innan Roni drog till en skatepark och jag och Brian stack till St Kilda dar jag traskade in och ut i  resturanger och cafen och lamnade CV. Vi tog sedan sparvagnen tillbaka hemat och dar vi kliver av den forsta sparvagnen lamnade jag tva stycken ocksa. Nasta morgon vaknar jag av att det ringer en kille och sager att han undrar om jag vill komma forbi och prata lite for de behover folk kanske redan samma dag, han ar i hornet av Baclava och Hawthorne. En stund senare ringer en till och sager att han undrar om jag kan komma forbi och prata lite och han sager att han ocksa ar i det hornet. Det ar de tva samtalen jag fick och de som ringde var tva stallen mitt emot varandra pa min hemmagata. Jag kunde bara ta det ena av dem och jag borjade samma dag kl 15.00 - 18.00. Det ar ett familjeagt italienskt cafe som ligger 10min promenadvag bort fran mitt hus pa samma gata dar jag bor. Jag jobbade idag ocks fran 8-12 och jag trivs redan utmarkt. Cafeet ar mysigt, den ovriga personalen som jag traffat ar toppen och de serverar goda saker men kanske framforallt sa far jag pa detta satt fritt kaffe varje dag! Mums!

Callum kom igar och Jonas kommer om nagra dagar och da blir det trangt i varat rum dar vi maste fa in en sang till men det blir nog mysigt! Ikvall har vi inflyttningsfest och jag borjar kl 8 imorgon ocksa, det blir intressant!

 Ta hand om er!
Anja

Melbourne pa sondag


Nu hander det grejer!


Planen for veckan ar denna,
  • Fredag - Hejda fest mellan mig och Zuzana
  • Lordag - Aka pa surfresa en heldag med min bastaste Hutter som gav mig en surflektion i julklapp. Vi ska aka till det tydligen jatte vackra Royal National Park som ligger ca 1 timme fran Sydney och lara oss surfa!!! Pa kvallen ar det fest och utgang med de nara och kara som ar kvar har i Sydney
  • Sondag - Packa under dagen for att sedan ta nattbussen i 12 timmar till Melbourne, forhoppningsvis far jag sallskap av Ronaldo
  • Mandag - Mota upp med alla gamla Mates Place bor som forra veckan flyttade till Melbourne forra veckan for att fixa grejer
  • Tisdag - Flytta in i ett HUS! Kajsa, Johanna, Brian, Max mfl har redan lyckats fixa ett hus som jag kan fa hyra rum i som jag kommer att dela med Callum och Jonas nar de kommer ner men tills att Jonas kommer ner sa kommer Roni forhoppningsvis att bo dar

Det ar sa underbart! Jag ar namligen trott pa att bo pa hostel, och aven om det kommer bli lite hostel i alla fall sa ar det 12 personer jag kanner och tycker om jag ska bo med! Det funkar toppen, starten kommer att ga fiiiiint!!!

Bilder
http://www.facebook.com/album.php?aid=24075&l=7e6ee&id=609957099
http://www.facebook.com/album.php?aid=24645&l=192d4&id=609957099



Planfunderingar

Nu har jag fullt upp med att fundera over nar hur och vart jag ska ta vagen

Mitt jobb ar super bra om man inte raknar med att jag inte far nagra tider. Denna vecka hade de ingenting, det suger. Darfor drar jag nog till Melbourne valdig snart. Ska bara ringa och kolla om jag kan surfa i helgen. Kan jag inte det sa drar jag nog innan helgen, tror jag, kanske.

Har det super har nere just nu! Myser dagarna langa och vadret har borjat bli som det ska

Ta hand om er darhemma!
KRAM

Happy New Year

Jag har varldens basta familj och vanner!

Nastan varje dag far jag ett kort fran nagon av er alla som jag tycker sa mycket om! De andra pa hostlet borjar bli ratt avis nu men jag ar da fortfarande glad

Over sangen finns det nu kort fran Ellen, Ida, Dicanders, Cissi&Kall&Alma, Mormor&Morfar och pa Kylskapet sitter det absolut mest exotiska kortet av alla. Ett fran Ghana Afrika! Hula du ar sa underbar! Ni andra med for den delen, bara inte lika exotiska!



Nu kan ni titta pa mitt nyar. Det var underbart
http://www.facebook.com/album.php?aid=24075&l=7e6ee&id=609957099
Berattar mer sen! Nu ar jag hungrig!