jobb

I Andreas Erikssons CV: Hävdar inte att jag alltid vet bäst eller kan allt
Naha, Da har jag alltsa bara missforstatt honom hela mitt liv. Haha, Men kan lova att jag den kommer vara anvandbar. Jag har de basta broderna i varlden.

Imorgon borjar min arbetskarriar. Visst bara med att arbeta bort de 850kr i veckan mitt boende kostar men det kommer vara guld vart. Jag ska soka fler jobb idag. Snart sa har jag jobb!

Mys liv


Ahhh vad jag tycker om Sydney!


Just nu njuter jag till fullo av livet. Viss lite stressad ar jag over att fa jobb snart, men snart loser det sig sa jag oroar mig inte sa mycket direkt. Sa lange jag gor nagot for att fa jobb sa kanns det bra, och det gor jag verkligen.

Tex sa har jag spenderat idag och igar med att ga tva kurser; Responsible Conduct of Gambling och Responsible Service of Alchol, de tva kurserna gor det mojligt for mig att jobba dar det i byggnaden finns spelmaskin och dar det serveras alkohol. Jag soker varje dag jobb, an sa lange har jag i stort sett bara gjort online ansokningar men imorgon ska jag nog traska omkring och kika eller i allafall ringa runt. Jag har skrivit en CV, jag ar inte sarskilt nojd men det ar ju svart sa rattsa nojd ar jag.

Det jag myser sa mycket over ar att det snart borjar narma sig jul och jag ser inga problem alls med att fira julen pa beachen. Jag var ju tex valdigt nojd over min forra jul i varmen; Jul i juli sa detta blir nog bara annu battre!!!

Vannerna har ar toppen, jag umgas mest med svenskar just nu; Zuzana, Kajsa, Johanna, Jonas osv vilket jag tycker ar skont eftersom det ar helt underbara manniskor. De kanadensare som jag spenderade hela forra veckan med har akt till Nya Zeeland men det ska bli sa skoj nar de kommer tillbaka. Kanada ar definitivt ett land jag vill besoka, rakt igenom hela resan har jag mott helt underbara kanadensare. En utav kanadensararna jag mott, motte jag pa en buss fran Airlie till 1770, han var en san dar super kille som jag satt och pratade med tills att hela bussen var slackt utom var plats.(Han var inte bara trevlig han var snygg ocksa) Hursomhelst, han ar nog den som har paverkat min framtida resa mest. Han berattade tex om hur han jobbade for Greenpeace pa Nya Zeeland, detta leder till att jag nu ska soka jobb hos Greenpeace. Han berattade ocksa for mig om hur harligt Nya Zeeland ar och gav mig tipset att jag skulle kunna jobba pa en skidanlaggning dar, detta ledde till att jag andrade mina planer att aka hem i maj och att jag nu istallet planerar att stanna den svenska sommaren pa Nya Zeeland och jobba pa en skidanlaggning dar, om nu pengarna racker. Sa slutligen, Kanada ar ett fantastiskt land =) Haha

OK nu nar jag har borjat beskriva min plan sa kan jag lika garna fortsatta
Just nu ar upplagget for mina narmaste ar i livet sahar
  • Jul och Nyar i Sydney
  • Jan Feb Mar Melbourne
  • Mar April nagonstans i australien/nya zeeland
  • Maj Jun Juli Skidanlaggning Nya Zeeland
  • Aug / Sep Hem Sverige
  • Sep Okt Nov (Dec) Sverige och jobba som personlig assistent i gruppboende eller vikariera som larare
  • Dec/Jan Feb Mars  Volontara i Afrika eller Sydamerika
  • April 2009 Soka in till Universitet
  • Jobba jobba jobba
  • Augusti 2009 Borja plugga
  • 5 ar i skolan varav minst ett ar utomlands och nagot ar ska jag vara ute och resa igen

Det har ar ingen finito plan over huvudtaget, men man lar ju ha nagot att utga fran!

Hoppas ni njuter av morkret och kylan
Det gor inte jag!
Anja!!!!!!


Jobb

Har inte sokt ett enda an men jag jobbar pa det. Vet att jag ska soka ett idag och igar snackade jag med en tjej som precis ska borja pa ett foretag som hyr ut serveringspersonal till events. Nu i juletider behover de massor med personal sa det har ska nog ga bra =) Maste bara skriva klart min CV, och jag tappar ju bort allting sa det ar ganska svart! Vet tex inte vart jag gjort av min referens fran ICA  Maxi och den ar jag nastan saker pa att jag hade med mig. Trott jag blir pa det!!!

Planandring

Jaha da har jag andrat mig igen da!

Alskar att fa leva for dagen som jag nu gor! Det ar namligen sa att jag denna morgon bestamde mig for att stanna har i Sydney till Januari! Jag pratade med en tjej som jag tycker jatte mycket om och hon fragade varfor jag inte stannar. Jag tankte da. Varfor stannar jag inte! Sa imorgon ska jag forsoka hitta jobb nagonstans.

Det kanns helt underbart att antligen ha bestamt mig for att stanna nagonstans. Kanner att jag behover lite stabiltet i tillvaron i nagra veckor och har i Sydney har jag alla nara vanner! Ska bli sa skoj att fira jul och nyar har i Sydney.

Planerar att jobba pa mitt hostel for accomondation och soka nat stro jobb. Inget riktigt jobb utan mer bara jobba med promotion och dela ut flygblad tror jag, men vi far se vad jag far! Ar laddad som tusan!!!!

BildMUMS

image56
image57
image58






















Livet har sina goda stunder!

Blue Mountains och lite annat

http://www.facebook.com/album.php?aid=20599&l=d949e&id=609957099

http://www.facebook.com/album.php?aid=20602&l=4bda5&id=609957099

http://www.facebook.com/album.php?aid=20605&l=29222&id=609957099


Igar var jag till Blue Mountains.



Det var en toppen dag, fint vader, trevligt sallskap och fantastiskt landskap!
Om inte det har var bra nog sa kan jag saga att jag borjade dagen med att ata en vaffla med varm choklad halld over. Jag var i himmlen kan jag lova!


Har det hursomhelst super just nu. I for sig sa rullar nog pengarna ut lite obehagligt fort men jag ska ju soka jobb snart. Planen ar fortfarande att aka till Melbourne om en vecka. Jag ar inte helt saker an for jag tycker det ar underbart att fa resa omkring med vanner men vi far se vad som hander. Har ju manga vanner nere i Melbourne ocksa, bara det att jag inte star sa nara dem an och dessutom sa vill jag borja jobba! 


Pa tal om vanner sa kan jag saga att jag litar absurt mycket pa i alla fall en utav dem!

Nathan heter han och jag litar och tycker sa bra om honom att jag tillochmed lat honom klippa mitt har
 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag vet, man ska inte lita sa mycket pa manniskor som man bara har kannt en manad men jag tog chansen och det blev en succe! Visst jag klippte i stort sett ingenting pa langden men han tunnade ur det, sa nu kan min harbotten andas igen, och jag kan till och med fixa det sa att det blir snyggt =)
Nathan far min guldstjarna denna vecka!


 


Sydney

Fortfarande inga bilder, skulle lagga upp idag men lanade ut min kamera med sladd sa nu gar det inte.


Sydney en vecka till!


Stannar har i Sydney en vecka till innan jag drar vidare till formodligen Melbourne. Alskar den har staden sa mycket men vill nog behalla den som mitt ultimata tva veckors semester paradis. Har det hursomhelst toppen. Sa manga underbara manniskor som jag bor med har. Igar tex drack jag min forsta Guinness pa en irlandsk pub med irlandska vanner jag traffat uppe langs kusten! Har spenderat hela dagar med att bara traska runt i denna mumsiga stad med nya harliga vanner. Tidem gar fort nar man ar har i Sydney, och imorgon drar jag till Blue Mountains med en engelsman/indian som jag motte uppe i Byron Bay och firade hinduiskt nyar. Han lagade mat at mig, super gott, och vi har skoj ihop!

Ta hand om varandra!
Anja


Sydney!!!

Ar tillbaka i Sydney och pa Mates Place!
Det ar sa underbart, alla vannerna ar har och jag mar super!


Ta hand om er darhemma
Anja

Sista Byron

Det regnar fortfarande aven om jag har kopt en plastpase att ta pa mig. Sa det funkade inte =(


igar var jag pa en dagstur inat landet, det var tydligen ett omrade med valdigt mycket irlandskt inflytande och det kunde man se, inte bara pa alla katolska skolor och kyrkor utan aven pa landskapet. Det var sa gront och vackert! Stora kullar som var tackta av gront gras och skogar, graset var sakert extra gront pga den senaste tidens regn. Det var ett av de vackraste omraden jag sett har i Australien faktiskt. Sondagsmarknaden vi skulle ha gatt pa var tyvarr installd pga regnet sa vi tog en promenad i en regnskog istallet och som planerat stannade vi vid ett vattenfall som tack vare regnet var mycket storre an det brukar. Sa plus och minus hela tiden. Kan tyvarr inte lagga upp bilder fran den har datorn men det kommer bilder.

Ikvall aker jag till Sydney, lamnar harifran kl 18.50 och kommer fram 06.35 tisdag morgon. Hoppas att jag sover bra pa bussen men det gor jag nog. Ska bli sa harligt att komma tillbaka till Sydney och Mates Place. Kanns som att alla jag vill traffa ar kvar dar!

Nu ska jag traska ut till fyren har i Byron.
Ses Anja!


Byron Bay


Ta bort regnet!!!!


Jag lamnade Sverige for att slippa daligt vader, och jag akte upp langs kusten for att fa resa med sommaren. Och sa regnar det bara! Usch o fy for daligt vader.

Just ja nu ar jag i Byron Bay. Vet inte vad jag hittar pa idag skulle ha akt och tittat pa soluppgangen fran Australiens ostligaste fastlandspunkt men jag sov over det, tror inte de akte hursomhelst men jag vet inte, kl 5 pa morgonen vet man inte sa mycket. Var dock skont att fa en hel natts somn for en gangs skull dock, gick och lade mig redan kl 22 igar kvall och vaknade kl 8. Imorgon ska jag aka ivag pa en dagstur till Nimbin langre in landet med nagra vanner fran Noosa hoppas jag och ga pa sondagsmarknad i nagon smastad bl. a.

Nu ska jag kopa regnjacka!

Noosa sista

Naaa nu tror jag inte det blir Noosa langre, vaknade imorse med den kanslan, det kommer bli Melbourne!

Haha, det har ar bara babbel, det har regnat har i Noosa nu i ett par dagar sa jag har haft alldeles for mycket tid att fundera. Men Noosa ar for mycket smastad for mig lamnar Noosa imorgon for att till pa mandag bo i Byron Bay pa ett stalle som heter Arts factory. Det ar ett hostel jag har hort mangder med gott om och det verkar trevligt. Vi far se vad som hander dar men just nu kanns det som att jag sedan pa mandag aker anda ner till Sydney pa direkten. Man skulle kunna se det sa att jag borde resa saktare men just nu kanner jag att jag kommer fa bra mycket mer ut av att helt enkelt umgas med vanner. Visst traffar jag vanner langs hela vagen men det ar hela tiden for bara nagon dag och aven om man ser varandra igen sa ar det i en helt ny miljo och da ar det svart att bygga upp nagot. Men men vi far se vad som hander i Byron.

Sa trott pa regn nu. Jag akte till Oz for solen och sa tacks den av gra moln =(

Men mar bra och drar till Byron imorgon hursomhelst! Ska inte fundera sa mkt bara


Jobbat

Igar gjorde jag min forsta arbetsdag. Tjanade 600kr for att sta i en bar pa en av de jatte haftig tillstallning, det var lera overallt for det har varit daligt vader i nan dag och det var rika kvinnor i skyhoga klackar, exklusiva klanningar och fantastiska hattar som traskade omkring i leran=) Valdigt skoj att se. Blev dessutom mer sugen pa att jobba i en bar eller cafe, garna en kombination och det verkar finnas gott om liknande jobb har i Noosa. Borjar darfor mer och mer tro att det ar kommer bli Noosa som jag stannar och jobbar i, men vi far se. Anvande i alla fall 360kr av lonen att kopa en mobil for, sa nar jag har laddat den sa kan man ringa mig igen. Vi far se hur lange det haller/ 

Aker hursomhelst ner till Byron Bay pa fredag, for att stanna dar till pa mandag och sedan drar jag mig ner till Sydney och traffar alla underbara som jag saknar i nan vecka innan jag bestammer mig om det blir Noosa, Sydney eller Melbourne som blir min lyckliga hemort.


Ta hand om er sjalva och varandra dar hemma.
Har skiner solen!
Anja

Funderingar

Idag har jag varit lite uppochner
Idag vaknade jag och var fly forbannad. Jag har ingen aning om varfor, men jag ar san. Vissa dagar ar jag helt enkelt arg. Min mobil slutade fungera igar, formodligen for att det kommit vatten pa den. Darfor tankte jag att den hade blivit bra igen som den brukar efter en natts vila. Men Nej. Detta ledde till att mitt humor fortsatte vara vardelost. Trots att jag lyckades laga god havregrynsgrot med jordgubbssylt och kanel
(Japp det ar en del av mitt nya liv att ata grot, och jag tycker om det)
Nar jag ar arg fattar jag ganska daliga beslut och kommer pa ganska hmmm... daliga ideer. For att laga min mobil anvande jag mig utav brod rosten. Det ledde till att den borjade smalta.
Jag kande mig ganska blast.
Jag har inte helt gett upp hoppet om den an, ska anvanda mig av en harblas som ett sista forsok, men just nu gar det inte att ringa till eller fran min mobil. Om den inte funkar imorgon koper jag en ny. SIM kortet funkar iallafall an

Allt detta ledde till att mitt humor fortsatte vara vardelost. Jag skolkade darfor fran min obetalda men bokade surflektion. Jag blev att langta som en galning till Sydney, speciellt nar den basta vannen jag hade pa hostlet stack idag. Tillslut gick jag iallafall till mitt nya hostel som jag valt att byta till. Under promenaden kunde jag inte tanka pa annat an att sticka fran denna stad. Nu vill jag kanske flytta hit!

Hostlet visade sig vara tok mysigt. Jag gick forbi en optiker och fick mina glasogon lagade for 60 kr (Kanske inte har namnt det men jag har lart mig att glasogon inte ar bra att kliva pa) Jag insag da nar jag kunde se igen att denna stad ar sa vacker som jag tyckte forsta dagen. Det verkar finnas jobb har och jag kan surfa om jag bor har.
 Vi far se vad som hander men just nu gillar jag detta stalle skarpt!

Noosa

image55\

Nu ar jag i Noosa och har skaffat mitt forsta jobb =)


Jobbet ar pa tisdag och jag far 300kr for att springa och hamta disk en dag under nanting som har att gora med Melbourne cup.
Ska bli skoj, langtar efter att fa gora nagot vettigt om dagarna

Noosa gillar jag! Jag trivs sa mycket  battre med att resa har langre ner langs kusten. Vet inte riktigt varfor men jag kanner mig mer hemma har, folk ar mer pa ett satt jag tycker om. I den har staden ar planen att surfa mer. Idag surfade jag lite men det gick inge bra for jag hade en for kort brada men det var kul anda. De sista tio minuterna anvande jag en annan langre brada och det gick ruskigt mycket battre och var dessutom annu roligare! Imorgon ska jag ta en till surflektion (LANGTAR!).
Har kopt en t shirt att ha nar jag surfar sa jag slipper fa skrapsar pa magen av bradan. Hihi jag ar sa snygg sa, ska fixa kort pa mig nar jag surfar. Det som ar bra med att jag ar snygg i denna stad ar att jag kanske hittar nagon typ miljonar att gifta mig med. For denna stad ar lyxstad. Inte dar jag bor, men husen som har havs utsikt ser ruskigt dyra ut, bara utsikten ar nog vard ratt mycket pengar. Det ser helt enkelt ut som stallen dar jag skulle trivas.

Fraiser bilder

u-
Har kommer lite bilder fran Fraiser


image52
Denna bild ar fran den vackraste sjo jag sett. Klarare vatten kan knappt finnas. Vi var dar forsta dagen, tyvarr sa lyste solen bara till och fran men det var anda fantastiskt

image53
Den har ar fran Indian Head, Jatte stor klippa som vi sag tva jatte stora svart rockor fran. De andra sag val och delfiner ocksa men inte jag. Jag ar anda nojd som ni ser

image54
Denna bild ar fran Champagne Pools. Stallet jag tyckte var bast under min resa langs Fraiser. Det var som att bada bubbelpool pa ett valdigt miljovanligt satt. Manga ganger kandes det som att havet var hogre upp an marken.
 Lackert!

Fraiser Island


Jag har den basta tiden i mitt liv just nu!


Jag har precis varit pa Fraiser Island och haft det toppen! Solen sken, vannerna var toppen och naturen fantastisk. Det ar sa skoj att hela tiden fa prova pa nagonting nytt, se nanting nytt och lara kanna nagra nya vanner.

Pa Fraiser akte vi en massa bil i skogen men mest pa stranden. Dar badade vi i en sjo som var helt kristallklar, i en annan som blev djup efter en meter och dessutom badade vi i en havspool som kallades champagne poolen. Det var det basta underresan tycker jag, for det var sa totalt annorlunda, havsvatten som flog in och gjorde vattnet till champagne!

Pa kvallarna sa taltade vi och festade, jag tog det lugnt for jag ater antibiotika pga av en infekterad ta. Men den ar nastan bra nu sa det ar inget att fundera over. Att talta ute pa on var helt fantastiskt, havet inneholl nagot som gjorde att det lystes nagon hundradel upp nar vagorna slog, samma amne fanns pa stranden och lystes upp om man drog handen eller foten over det. Stjarnhimmlen var fantastiskt och vannerna var som sagt toppen.

Jag var NOJD!

Nu ska vi ha hejda middag innan alla sticker at varsitt hall!

Ses!